Bewust Beter Bewegen

Er is een nieuw boek uitgekomen over natuurlijk bewegen. Kinderen en dieren bewegen van nature zo, maar volwassenen hebben meestal andere gewoontes ontwikkeld. Met behulp van voorbeelden, eenvoudige oefeningen en tekeningen in dit boek of in cursussen kun je weer natuurlijk leren bewegen.
De basisprincipes zijn: ontspannen spieren, open gewrichten, je skeletstructuur ervaren, in een diep krachtcentrum zijn en van daaruit alles doen. Je kunt deze principes aanleren, ermee gaan spelen en toepassen in je dagelijkse leven.
Wanneer de gewrichten van ruggengraat, armen en benen zich met deze nieuwe leefwijze gaan “openen”, zul je een enorme kracht gaan ervaren.
Lees verder...

Forgiveness

Juan31
Juan Li was leerling van Mantak Chia toen deze pas in New York was aangekomen. Samen met Michael Winn heeft hij geholpen Healing Tao te ontwikkelen als systeem waarmee westerlingen toegang kregen tot de Chinese kennis. De heldere illustraties in boeken en werkboeken bij de trainingen hebben we aan hem te danken.
Hij geeft in december een vijfdaagse interne training over vergeving die open is voor mensen die de basis van Healing Tao hebben gevolgd.

Forgiveness, transforming anger and hatred & empowering true forgiveness Lees verder...

Tenshin Ranman Tai Ji

Masahiro Ouchi komt weer naar Nederland en zal een workshop tai ji geven. Hij zal op zijn speelse manier lesgeven in een korte vorm van tai ji de Tenshin Ranman. Deze vorm heeft hij samen met Li Jung Feng ontwikkeld, verfijnd en geperfectioneerd. Tai ji is een meditatie in beweging. Beginners en gevorderden kunnen meedoen.

20 en 21 september 2014, Utrecht
Lees verder...

Innerlijke glimlach

De innerlijke glimlach is een basisprincipe van Healing Tao. Het is een vertaling of benadering van het Chinese begrip Yi-kracht. In vijf zomerlessen zullen we er veel aandacht aan geven.
Het is een verrassend effectieve manier van doen, waarbij je je blik zacht maakt, je hart opent en alle aandacht hebt bij wat je doet. Waar je je glimlach op richt gaat de energie stromen. Met een zachte intentie kun je zo werken met je energie.
Het is zacht en ontspannen, maar als je het ontwikkelt, is het gek genoeg krachtiger dan wilskracht en de daarmee verbonden spierkracht. Je kunt deze moeiteloze kracht op alle terreinen van het leven inzetten. Zo wordt het zelfs in de Chinese vechtkunst gebruikt.
Lees verder...

Inspirerende lessen van Masahiro

Foto-M8UOKRMH
Masahiro Ouchi heeft een workshop
tai ji qi gong (tai chi chi kung) gegeven. Het waren heel inspirerende lessen. Hij komt vaker naar Nederland. Het is dus zeker aan te raden om zijn agenda in de gaten te houden.
Wat ik iedereen wil meegeven uit zijn lessen is zijn stelling dat je geen oude patronen moet proberen af te leren, maar dat je wel iets nieuws kunt leren. Daarna heb je de keus.

Een kleine verandering van instelling met grote gevolgen.
Lees verder...