Je kunt je registreren per mail.
Wil je op de hoogte gehouden worden van open lessen en startdata van nieuwe cursussen met een open inschrijving, like de
Facebook-pagina van Healing Tao-trainingen, of meld je dan aan op healingtaoinfo@xs4all.nl Je krijgt dan per email bericht van nieuwe activiteiten.


In september starten cursussen waar we weer fysiek samen kunnen komen. Er zal een basiscursus zijn op maandagmiddag. De andere cursussen kun je doen als je al ervaring hebt met Healing Tao. Bij elke cursus staat aangegeven welke ervaring je nodig hebt om de cursus te kunnen volgen.


Programma najaar 2020


Wekelijkse lessen:

11 x maandagmiddag: Basis 1 Healing Tao,
start 21sept.
12 x maandagmiddag: Verfijnen van energie (Healing Tao vervolg),
start 14 sept.
13 x donderdagmorgen: Fusie 5 elementen 1 (Healing Tao vervolg),
start 10 sept.
13 x vrijdagmorgen: Fusie 5 elementen 4 (Healing Tao vervolg),
start 11 sept.


Open introductielessen


Let op door coronamaatrdegelen is op tijd aanmelden noodzakelijk:
mail

Maandag 7 september 16.00 - 17.30 uur
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover, Amsterdam
Kosten: €5,- 

Maandag 14 september 16.30 - 18.00 uur
Online
Kosten: €5,- 

Een ontspannen les om kennis te maken met Healing Tao en te ervaren wat het is. Je krijgt informatie over en een voorproefje van de Healing Tao basiscursus en het is zo opgezet dat je er ook als losse les iets aan kunt hebben. Je doet oefeningen met aandacht en ervaart wat dat met je doet. Je maakt kennis met het werken met een innerlijke glimlach en met het verzorgen van de energie van je organen.  Healing Tao Basis 1

11 x maandagmiddag 16.00 - 17.30 uur
21 september - 14 december, m.u.v. 12 okt. en 16 nov.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam
Kosten: € 209

De cursus bestaat uit eenvoudige, effectieve oefeningen (qi gong of chi kung) en meditaties die gebaseerd zijn op Chinese levenskunst en kennis van energie en gezondheid. Dit geeft je een mooie manier om je lichaam te ontspannen, je geest tot rust te brengen en je energie te laten stromen.
Je leert de heilzame werking van met zachte ogen en een innerlijke glimlach naar naar binnen, naar jezelf te kijken. Met de helende klanken leer je je organen te verzorgen. Elk orgaan heeft een eigen energie en als die goed stroomt, ontstaat er een helende en harmoniserende energie-stroom in je hele lichaam, die ook je emoties in balans brengt.
De hele basis Healing Tao leer je in twee lesseizoenen en is een afgerond geheel.  Basis 1 kun je ook los doen. Basis 2 is een vervolg op Basis 1. Met wat je in de basis leert, kun je zelfstandig verder gaan of je training vervolgen en verdiepen in herhalingen of vervolgtrainingen die je overal in de wereld kunt doen.


Vervolg-training Healing Tao
Verfijnen van je energie: qi van het hartcentrum

12 x maandagmiddag 14.00 - 15.30 uur
14 september - 14 december, m.u.v. 12 okt. en 16 nov.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam
Kosten: € 228

Aan deze cursus kun je deelnemen als je de hele basistraining (1 + 2) gevolgd hebt. Je verdiept en versterkt in deze cursus je contact met de qi-bal in het buikgebied, het fysieke centrum. De energie van dit centrum voedt en onderhoudt het hele lichaam. Als die energie goed stroomt en van goede kwaliteit is, geeft het een stevige basis voor emotioneel en spiritueel evenwicht en groei. De energie transformeert in fijnere vormen van energie. Je cultiveert de energie en stemt je af op die fijnere qi in je hartcentrum, de middelste dantian. Het hartcentrum heeft een andere trilling dan de jing van de onderste dantian. Het is het centrum van compassie-energie. We zullen in de diepere lagen van de orgaan-energieën zinken die elk hun eigen bijdrage leveren aan de compassie-energie en verzamelen die kwaliteiten in het hartcentrum. We reiken uit naar de krachten van de planeten en sterrennevels om ons energie-lichaam vanuit alle richtingen te steunen en op te laden. Zo zijn we verbonden met onze diepste natuur en met alles om ons heen.
Om alle energie te verteren, en te belichamen, zullen we ijzeren hemd qi gong doen en laten we de jing, de seksuele energie stromen.


Vervolg-training Healing Tao
Fusie van de vijf elementen 1

13 x donderdagochtend, 10.30 - 12.15 uur
10 september - 17 december, m.u.v. 15 okt. en 19 nov.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam
Mogelijk enkele lessen online met een roulatiesysteem
(De groep is momenteel groter dan het aantal deelnemers dat corona-proef samen kan komen)
Kosten: € 247
Geef je voor 3 september op.

Voor deze training is ruime ervaring met Healing Tao noodzakelijk. In deze cursus gaan we bewust op zoek naar de diepere lagen die altijd al in alle oefeningen aanwezig zijn en die alle verschijnselen in het leven dragen. Via formules van de innerlijke alchemie zoeken we onze weg terug naar de bron. De fusie van de vijf elementen is daarvan de eerste stap.
Je maakt kennis met de acht krachten waaruit volgens daoïsten de tienduizend dingen (al het bestaande) en dus ook wij zelf zijn gevormd. Door middel van deze krachten en hun symbolen, de trigrammen leer je een fortex, een ba gua maken. De draaiing en zuiging daarvan vormt een neutrale ruimte in je centrum, waarin innerlijke alchemistische processen op een veilige manier kunnen plaatsvinden en waar je kunt zinken in de diepte. In deze ruimte bundel je de essenties van je organen samen tot een gecondenseerde, uitgebalanceerde energie van een 'hogere' trilling, je parel. Je versterkt deze parel met de energieën van je zintuigen en met de getransformeerde energie van 'negatieve' emoties. Met je parel kun je alles in jezelf weer in contact brengen met je essentie.

Deze cursus is het eerst deel van een serie van 3 cursussen. Fusie 1 kun je los volgen, in de seizoenen hierna Fusie 2 en 3 kun je alleen meedoen als je Fusie 1 hebt gedaan.

De lessen zullen online live mee te maken zijn. De groep is momenteel groter dan het aantal deelnemers dat op 1,5 meter afstand van elkaar bij elkaar kan zijn. Wellicht zullen er nog wisselingen in de aanmeldingen komen. Met een roulatiesysteem zullen de deelnemers enkele lessen online meemaken.


Vervolg-training Healing Tao
Fusie van de vijf elementen 4

13 x vrijdagochtend, 10.30 - 12.15 uur
11 september - 18 december, m.u.v. 16 okt. en 20 nov.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam
Kosten: € 247

Deze training kun je volgen als je ervaring hebt met de Kan & Li training en de Fusie goed eigen hebt gemaakt. De trilling van de parel ligt heel dicht bij en resoneert met de oorspronkelijke trilling van dao. De parel, een schepping van het leven, van de acht krachten waar de essentie van de organen, de zintuigen, de emotionele energie in is samengetrokken en in balans gebracht. Hoe meer we mediteren en er ons op afstemmen hoe meer contact kunnen maken met die diepte. Een anker in de turbulentie en onbalansen van ons leven. De subtiele energie ervan werkt onbelemmerd door de beperkingen van ons dagelijkse bestaan en van de grip die emoties op ons kunnen hebben. Met beelden van onschuldige kindjes met hun dieren als speelkameraadjes en via het werken met een dubbel van ons energielichaam, kunnen we contact maken met die subtiele energieën en er mee werken.Innerlijke alchemie, leven als spel van water en vuur (foto)