Innerlijke glimlach

De innerlijke glimlach is een basisprincipe van Healing Tao. Het is een vertaling of benadering van het Chinese begrip Yi-kracht. In vijf zomerlessen zullen we er veel aandacht aan geven.
Het is een verrassend effectieve manier van doen, waarbij je je blik zacht maakt, je hart opent en alle aandacht hebt bij wat je doet. Waar je je glimlach op richt gaat de energie stromen. Met een zachte intentie kun je zo werken met je energie.
Het is zacht en ontspannen, maar als je het ontwikkelt, is het gek genoeg krachtiger dan wilskracht en de daarmee verbonden spierkracht. Je kunt deze moeiteloze kracht op alle terreinen van het leven inzetten. Zo wordt het zelfs in de Chinese vechtkunst gebruikt.
In Healing Tao passen we de glimlach toe door met je aandacht naar binnen te gaan en met een zachte blik delen van je innerlijk aan te raken. Zowel het lichaam als de emoties. Dit heeft een helende werking. Je wordt zachter, er ontstaat ruimte en de energie gaat stromen.
De glimlach is simpel, maar tegelijkertijd geheimzinnig. Het kan de scheiding tussen de geest en materie overbruggen. Het verbindt alle dimensies van een situatie, van de werkelijkheid.
In de innerlijke alchemie kun je de glimlach gebruiken om te zinken in diepere lagen tot in de wu ji waar water en vuur, hemel en aarde, yin en yang gedragen zijn in eenheid. En, het leuke van het daoïsme, je gebruikt de glimlach ook weer om de informatie, de qi vanuit de meditatieve staat terug te brengen in het dagelijkse leven.