June 2013

Innerlijke glimlach

Pasted Graphic
De innerlijke glimlach is een basisprincipe van Healing Tao. Het is een vertaling of benadering van het Chinese begrip Yi-kracht. In vijf zomerlessen zullen we er veel aandacht aan geven.
Het is een verrassend effectieve manier van doen, waarbij je je blik zacht maakt, je hart opent en alle aandacht hebt bij wat je doet. Waar je je glimlach op richt gaat de energie stromen. Met een zachte intentie kun je zo werken met je energie.
Het is zacht en ontspannen, maar als je het ontwikkelt, is het gek genoeg krachtiger dan wilskracht en de daarmee verbonden spierkracht. Je kunt deze moeiteloze kracht op alle terreinen van het leven inzetten. Zo wordt het zelfs in de Chinese vechtkunst gebruikt.
Lees verder...

Inspirerende lessen van Masahiro

Foto-M8UOKRMH
Masahiro Ouchi heeft een workshop
tai ji qi gong (tai chi chi kung) gegeven. Het waren heel inspirerende lessen. Hij komt vaker naar Nederland. Het is dus zeker aan te raden om zijn agenda in de gaten te houden.
Wat ik iedereen wil meegeven uit zijn lessen is zijn stelling dat je geen oude patronen moet proberen af te leren, maar dat je wel iets nieuws kunt leren. Daarna heb je de keus.

Een kleine verandering van instelling met grote gevolgen.
Lees verder...