Je kunt je registreren per mail.
Wil je op de hoogte gehouden worden van open lessen en startdata van nieuwe cursussen, like de
Facebook-pagina van Healing Tao-trainingen, of meld je dan aan op healingtaoinfo@xs4all.nl Je krijgt dan per email bericht van nieuwe activiteiten.

De lessen worden sinds vorig jaar op twee nieuwe locaties gegeven. Beide locaties zijn goed bereikbaar vanaf centraal station Amsterdam.

• Amsterdam Centrum Keerpunt 10 (klik hier voor meer info)
• Amsterdam Noord
Bovenover 62 (klik hier voor meer info)

In september starten weer nieuwe cursussen

Najaars-programma 2017

12 x maandagmiddag: Basis 1 Healing Tao, start 25 sept.
12 x dinsdagmiddag: Basis 1 Healing Tao,
start 26 sept.
13 x maandagmiddag: Verfijnen van je energie (Healing Tao vervolg),
start 18 sept.
14 x donderdagmorgen: Fusie van de vijf elementen 2 (Healing Tao vervolg),
start 14 sept.
14 x vrijdagmorgen: Star Alchemy (Healing Tao vervolg),
start 15 sept.


Open introductielessen

Maandag 11 september 14.00 - 15.30,
Bovenover 62, Amsterdam

Kosten: €5,- 

Dinsdag 12 september 15.30 - 17.00,
Keerpunt 10, Amsterdam
Kosten: €5,- 

Een ontspannen les om kennis te maken met Healing Tao en te ervaren wat het is. Je krijgt informatie over en een voorproefje van de Healing Tao basiscursus en het is zo opgezet dat je er ook als losse les iets aan kunt hebben. Je doet oefeningen met aandacht en ervaart wat dat met je doet. Je maakt kennis met het werken met een innerlijke glimlach en met het verzorgen van de energie van je organen.  

Klik hier om aan te melden.


Basis 1 Healing Tao
Twee cursussen:

12 x maandagmiddag 14.00 - 15.30 uur

25 september - 18 december muv. 23 okt.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62
Kosten € 198

12 x dinsdagmiddag 15.30 - 17.00 uur
26 september - 19 december, muv. 24 okt.
Plaats: Danscentrum Wendy Grin, Keerpunt 10, Amsterdam
Kosten € 198

De basiscursus Healing Tao bestaat uit oefeningen (qi gong of chi kung) en meditaties om je energie te leren kennen en te verzorgen. Je leert zo al doende van de Chinese kennis van energie, waar je ook als leek gebruik van kunt leren maken. 
Je leert oefeningen die je energie laten stromen. Je ervaart de heilzame werking van met zachte ogen en een innerlijke glimlach naar binnen, naar jezelf te kijken. Met de helende klanken maak je de energie van je organen schoon. Dat brengt die weer in hun natuurlijke balans en dat balanceert ook je emoties. Daarnaast leer je stevigheid te ontwikkelen juist door ontspanning en door de structuren van je lichaam optimaal te benutten.

In de lessen en de periode erna kun je de effecten van de training ervaren. Met behulp van een oefenboek, kun je er thuis mee aan de slag, zodat je zelf je energie kunt leren koesteren en ontwikkelen. 

De hele basis Healing Tao leer je in twee lesseizoenen en is een afgerond geheel.  Basis 1 kun je ook los doen. Basis 2 is een vervolg op Basis 1. Met wat je in de basis leert, kun je zelfstandig  verder gaan of je training vervolgen en verdiepen in herhalingen of vervolgtrainingen die je overal in de wereld kunt doen.

Lees meer over de plaats van de basiscursus in het Healing Tao trainingssysteem
Lees meer over Healing Tao


Vervolg-training Healing Tao
Verfijnen van je energie: qi van het hartcentrum

13 x maandagmiddag 16.00 - 17.30 uur
18 september t/m 18 december, m.u.v. 23 okt.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62
Kosten: € 215

Deze cursus is geschikt voor mensen die de hele basistraining (1 + 2) gevolgd hebben. In de basistraining hebben we veel gewerkt met de qi-bal in het buikgebied, het fysieke centrum (dantian). De energie van dit centrum voedt en onderhoudt het hele lichaam. Als die energie goed stroomt en van goede kwaliteit is, geeft het een stevige basis voor emotioneel en spiritueel evenwicht en groei. De energie transformeert in fijnere vormen van energie. In deze cursus cultiveer je de energie en stem je je af op die fijnere qi in je hartcentrum, de middelste dantian. Het hartcentrum heeft een andere trilling dan de jing van de onderste dantian. Het is het centrum van compassie-energie. We zullen in de diepere lagen van de orgaan-energieën zinken die elk hun eigen bijdrage leveren aan de compassie-energie en verzamelen die kwaliteiten in het hartcentrum. We reiken uit naar de krachten van de planeten en sterrennevels om ons energie-lichaam vanuit alle richtingen te steunen en op te laden. Zo zijn we verbonden met onze diepste natuur en met alles om ons heen.
Om alle energie te verteren, en te belichamen, zullen we ijzeren hemd qi gong doen en de jing, de seksuele energie laten stromen. Zo is de cirkel van transformatie weer rond.


Vervolg-training Healing Tao
Fusie van de vijf elementen 2

14 x donderdagochtend, 10.30 - 12.15 uur
14 september - 21 december m.u.v. 26 okt.
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62
Kosten: € 230

Vervolg op Fusie 1. Je versterkt je contact met de bagua’s en de parel met de formules van Fusie 1. Daarna kun je de parel gaan gebruiken. De parel vertegenwoordigt je essentie en heeft een onbelemmerde verbinding met hemel, en aarde en de bron van alle zijn. Je brengt de parel ook buiten het lichaam, om op een nieuwe manier de energie van de hemel te absorberen. Je laat de versterkte parel naar de organen stromen, die daarmee weer in contact komen met de essentie, zodat ze kunnen loslaten wat niet meer daarmee resoneert. De organen komen weer in hun oorspronkelijke trilling en de diepe compassie-energie van de organen kan tot bloei komen. De parel neemt deze energie en informatie in zich op. Met de compassie-parel open je energiekanalen. Door deze grote schoonmaak komt er ruimte in je energielichaam, zodat je lichaam meer open, vrijer, lichter en ook krachtiger wordt.


Vervolg-training Healing Tao
Star Alchemy, taoïstische meditatie

14 x vrijdagmorgen, 10.15 - 12.15 uur  
15 september t/m 22 december, m.u.v. 27 okt.

Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam
Kosten: € 230

Deze training is geschikt voor mensen met ervaring in de Lesser, Greater, Greatest Kan & Li. Het is een nieuwe stap op het pad van de innerlijke alchemie. De parel van de Fusie, de pure essentie van onze energie ligt op de drempel: volledig in contact met de bron en volledig in contact met de veranderlijke manifestatie in vorm. In de Kan & Li stappen we over de drempel door de geheimzinnige poort het onbekende in, een dieper thuis. De doorgang vinden we door het vuur in ons onder te zetten en het water boven – een omkering van hun stroom in het dagelijkse leven – en ze gedeeltelijk in elkaar te laten opgaan in de oorspronkelijke eenheid. We slaan de informatie van die diepe staat op in de parel. Deze krijgt steeds meer lagen en wordt onze innerlijke ruimte waarin nieuw bewustzijn als  embryo kan rijpen en uitgroeien tot innerlijke wijze. In de Greater  Kan & Li zoekt je gerijpte innerlijke kind de krachten van zon, maan en aarde op in de Greatest de ziele-krachten van het zonnestelsel om de ruimte te ervaren die je bent en dichter bij de bron te leven. In de star-alchemy zinken we nog dieper in onze oorspronkelijke staat. De innerlijke wijze stemt zich af op de frequenties van de sterren, zodat we ons kunnen verenigen met de Da Shen, de grote spirits van de sterquadranten, en onze hemelse bestemming kunnen laten doortrillen in onze aardse bestemming.

Innerlijke alchemie, spelen met water en vuur (foto)