Je kunt je registreren per mail.
Wil je op de hoogte gehouden worden van open lessen en startdata van nieuwe cursussen, like de
Facebook-pagina van Healing Tao-trainingen, of meld je dan aan op healingtaoinfo@xs4all.nl Je krijgt dan per email bericht van nieuwe activiteiten.

De lessen worden sinds mei 2016 op twee nieuwe locaties gegeven. Beide locaties zijn goed bereikbaar vanaf centraal station Amsterdam.

• Amsterdam Centrum Keerpunt 10
• Amsterdam Noord
Bovenover 62


Winter en voorjaars-programma 2017

12 x dinsdagmiddag: Basis 1 Healing Tao, start 7 maart
16 x maandagmiddag: Basis 2 Healing Tao (vervolg),
start 16 jan.
15 x donderdagmorgen: Fusie van de vijf elementen (Healing Tao vervolg),
start 19 jan.
15 x vrijdagmorgen: Kan & Li (Healing Tao vervolg),
start 20 jan.


Open introductieles

Dinsdag 28 febr. 15.30 - 17.00,
Keerpunt 10, Amsterdam

Kosten: €5,- 

Een ontspannen les om kennis te maken met Healing Tao en te ervaren wat het is. Je krijgt informatie over en een voorproefje van de Healing Tao basiscursus en het is zo opgezet dat je er ook als losse les iets aan kunt hebben. Je doet oefeningen met aandacht en ervaart wat dat met je doet. Je maakt kennis met het werken met een innerlijke glimlach en met het verzorgen van de energie van je organen.  

Klik hier om aan te melden.


Basis 1 Healing Tao

12 x dinsdagmiddag 15.30 - 17.00 uur
7 maart - 30 mei m.u.v. 25 april
Kosten: € 195
Plaats: Danscentrum Wendy Grin, Keerpunt 10, Amsterdam

De basiscursus Healing Tao bestaat uit oefeningen (qi gong of chi kung) en meditaties om je energie te leren kennen en te verzorgen. Je leert al doende van de Chinese kennis van energie, waar je ook als leek gebruik van kunt leren maken. 
Je leert oefeningen die je energie laten stromen. Je ervaart de heilzame werking van met zachte ogen en een innerlijke glimlach naar naar binnen, naar jezelf te kijken. Met de helende klanken maak je de energie van je organen schoon. Dat brengt die weer in hun natuurlijke balans en dat balanceert ook je emoties. Daarnaast leer je stevigheid te ontwikkelen door ontspanning en door de structuur van je lichaam optimaal te benutten.

In de lessen en de periode erna kun je de effecten van de training ervaren. Met behulp van een oefenboek, kun je er thuis mee aan de slag, zodat je zelf je energie kunt leren koesteren en ontwikkelen. 

De hele basis Healing Tao leer je in twee lesseizoenen en is een afgerond geheel.  Basis 1 kun je ook los doen. Basis 2 is een vervolg op Basis 1. Met wat je in de basis leert, kun je zelfstandig  verder gaan of je training vervolgen en verdiepen in herhalingen of vervolgtrainingen die je overal in de wereld kunt doen.

Lees meer over de plaats van de basiscursus in het Healing Tao trainingssysteem
Lees meer over Healing Tao


Vervolg-training
Basis 2 Healing Tao

16 x maandagmiddag 16.00 - 17.30 uur
16 januari t/m 22 mei, m.u.v. 20 februari, 17 en 24 april
Kosten: € 257
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam


Vervolg op basis 1. Je herhaalt en verdiept de technieken en meditaties uit de basis en leert die toepassen op meer aspecten van je energiesysteem. Je versterkt je centrum en de structuur van je lichaam. Je leert belangrijke energiebanen kennen en openen, zodat de vitale energie kan circuleren. Dit voedt en harmoniseert en zorgt voor een goede balans van yin en yang.
Je leert de voedende energie in de seksuele organen te gebruiken om jezelf te helen. Je maakt kennis met het spel van water en vuur in je lichaam waar steeds weer nieuwe uitdrukkingen van levenskracht uit voortkomen.
De hele basis Healing Tao leer je in twee lesseizoenen en is een afgerond geheel.  Basis 1 kun je ook los doen. Basis 2 is een vervolg op Basis 1. Met wat je in de basis leert, kun je zelfstandig verder gaan of je training vervolgen en verdiepen in herhalingen of vervolgtrainingen die je overal in de wereld kunt doen.


Vervolg-training Healing Tao
Fusie van de vijf elementen 1

15 x donderdagochtend, 10.30 - 12.15 uur (13x)
2 lessen zullen langer zijn: 10.15 - 12.30 uur
19 januari - 25 mei m.u.v. 23 febr., 6, 27 april, 4 mei
Kosten: € 245

Voor deze training is ruime ervaring met Healing Tao noodzakelijk. In deze cursus gaan we bewust op zoek naar de diepere lagen die altijd al in alle oefeningen aanwezig zijn en die alle verschijnselen in het leven dragen. Via formules van de innerlijke alchemie zoeken we onze weg terug naar de bron. De fusie van de vijf elementen is daarvan de eerste stap.
Je maakt kennis met de acht krachten waaruit volgens daoïsten de tienduizend dingen (al het bestaande) en dus ook wij zelf zijn gevormd. Door middel van deze krachten en hun symbolen, de trigrammen leer je een fortex, een ba gua maken. De draaiing en zuiging daarvan vormt een neutrale ruimte in je centrum, waarin innerlijke alchemistische processen op een veilige manier kunnen plaatsvinden en waar je kunt zinken in de diepte. In deze ruimte bundel je de essenties van je organen samen tot een gecondenseerde, uitgebalanceerde energie van een 'hogere' trilling, je parel. Je versterkt deze parel met de energieën van je zintuigen en met de getransformeerde energie van 'negatieve' emoties. Met je parel kun je alles in jezelf weer in contact brengen met je essentie.


Vervolg-training Healing Tao
Kan & Li taoïstische meditatie

15 x vrijdagmorgen, 10.15 - 12.15 uur  
20 jan. t/m 26 mei., m.u.v. 24 febr, 7, 28 april, 5 mei.
Kosten € 245
Plaats: Studio Yogapadma, Bovenover 62, Amsterdam

Verdieping van de lesser, greater en greatest Kan & Li voor mensen met ervaring in deze drie Kan & Li-niveau's.
Met de Kan & Li begeven we ons op het pad van de innerlijke alchemie. De parel van de Fusie, de pure essentie van onze energie ligt op de drempel: volledig in contact met de bron en volledig in contact met de veranderlijke manifestatie in vorm. In de Kan & Li stappen we over de drempel door de geheimzinnige poort het onbekende in, een dieper thuis. De doorgang vinden we door het vuur in ons onder te zetten en het water boven – een omkering van hun stroom in het dagelijkse leven – en ze gedeeltelijk in elkaar te laten opgaan in de oorspronkelijke eenheid. We slaan de informatie van die diepe staat op in de parel. Deze krijgt steeds meer lagen en wordt onze innerlijke ruimte waarin nieuw bewustzijn als  embryo kan rijpen. In de Greater  Kan & Li zoekt je gerijpte innerlijke kind de krachten van zon, maan en aarde op om de ruimte te ervaren die je bent en dichter bij de bron te leven. In de Greatest Kan & Li groeit het kind uit tot innerlijke wijze die blijvend steeds meer plaats inneemt in ons dagelijks leven. De krachten die we koppelen zijn zon-yin en aarde-yang. Ook weer een omkering van het dagelijkse zijn, om de doorgang naar de bron te open en er dieper in te zinken.


Innerlijke alchemie, spelen met water en vuur (foto)